- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En kladdkaka med smak av mandellikör med mjölkchoklad och hackad rostad mandel.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med att smälta smöret/margarinet. Vispa sedan samman äggen med sockret och tillsätt sedan kakao, vetemjöl och Amaretto. Häll till sist i det smälta smöret under omrörning i smeten.
Sprid ut smeten i en smörad och bröad form och grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen.
- När kakan är färdig i ugnen så låt den svalna i cirka en halvtimme.
Smält sedan mjölkchokladen i ett vattenbad (i en skål som placeras ovanför en bryta med hett vatten) och sprid sedan ut den smälta mjölkchokladen över kakan och garnera till sist med den hackade och rostade mandeln.
- Servera sedan med vispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
21 augusti 2010
Skriv kommentar