Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amarettokladdkaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En kladdkaka med smak av mandellikör med mjölkchoklad och hackad rostad mandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att smälta smöret/margarinet. Vispa sedan samman äggen med sockret och tillsätt sedan kakao, vetemjöl och Amaretto. Häll till sist i det smälta smöret under omrörning i smeten. Sprid ut smeten i en smörad och bröad form och grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen.
  3. När kakan är färdig i ugnen så låt den svalna i cirka en halvtimme. Smält sedan mjölkchokladen i ett vattenbad (i en skål som placeras ovanför en bryta med hett vatten) och sprid sedan ut den smälta mjölkchokladen över kakan och garnera till sist med den hackade och rostade mandeln.
  4. Servera sedan med vispad grädde eller vaniljglass.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.