Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananaspiroger

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Utmärkta att ta med på utflykt. Går utmärkt att frysa. Är glutenfria!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250°
  2. Värm vatten och olja till 37° och rör ut den smulade jästen med degspadet. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Fortsätt degsättningen med kesella, socker och det mesta av mjölmixen.
  3. Arbeta degen smidig, täck över och låt jäsa den i 35–40 minuter.
  4. Öppna ananasburken och låt spadet rinna av i en sil.
  5. Tillsätt resten av den angivna mjölmixen och arbeta ihop degen innan du skrapar ned den på bordet. Knåda degen lätt och kavla ut den i omgångar. Ta ut rundlar och välj ett mått eller en mall som är knappt 10 cm i diameter. Lägg rundlarna på plåt. Fördela en dessertsked ananaskross på varje rundel och vik dem till halvmånar. Tryck till kanterna med gaffel och nagga också ovansidan med gaffel.
  6. Pensla pirogerna med ägg och grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter.
  7. Låt pirogerna svalna under bakduk. De kan frysas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.