Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anisskorpor

 
Skriv ut

Brödkryddorna anis och fänkål ger de här skorporna en annorlunda smak, där även mandel och jordnötter ingår. De är perfekta att bjuda på efter middagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Stöt anis och fänkål fint i en mortel. Hacka sötmandel och jordnötter.
  2. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med en elvisp. Blanda mjöl och bakpulver.
  3. Blanda ner stött anis och fänkål, mandel- och jordnötshacket, mjölblandningen samt hjorthornsalt i äggvispet.
  4. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Dela degen i tre bitar. Forma degbitarna till ca 40 cm långa längder.
  5. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Grädda längderna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler. Sänk ugnsvärmen till 75 grader.
  6. Skär de tre längderna på snedden i 20 bitar var, ca 2 cm breda. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar. Torka skorporna i ugnen ca 2 timmar tills de är torra. Låt dem kallna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.