Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annica-bakelser

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Vackert namn och jättegoda och smidiga bakelser

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman mjöl, socker, margarin och äggula till en smidig deg. Lägg den kallt att vila ca 1 timme.
  2. Gör under tiden vaniljkrämen.
  3. Rör mandelmassan och rör samman den med äggvitor till en smidig smet. Dela mördegen i 15 lika stora bitar, Tryck ut dem i aluminiumformar. Fördela krämen i formarna. Spritsa mandelsmeten runtom formarnas kant. Lägg 1 cocktailbär i varje form.
  4. Ställ bakelserna på bakplåt och baka dem i nedre delen av ugnen ca 10 - 12 minuter eller till mandelsmeten har fått fin färg.
  5. Koka ihop vatten och socker till glasyren. Pensla lite glasyr på den kalla mandelsmeten. Bakelserna går att frysa.
  6. Lycka Till. Annica.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.