Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovistartaletter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ansjovispaj med champinjon och purjo passar bra i smått format.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och saltet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i 6 små ugnsfasta formar. Nagga med gaffel och ställ formarna i kylen ca 30 minuter.
  3. Strimla purjolöken och skiva champinjonerna. Fräs purjolöken i lite smör tills den mjuknar. Fräs champinjonerna tills de vätskat av sig och vätskan kokat bort.
  4. Fördela purjolöken och champinjonerna i pajskalet. Lägg på ansjovisfiléer i ett kryss över de frästa grönsakerna. Täck med riven ost.
  5. Vispa ihop mjölk och ägg till en äggstanning. Salta och peppra. Häll blandningen i pajformarna.
  6. Grädda i ca 20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.