- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Fräsch och vass som den här kakan är så glömmer man snabbt allt smör den innehåller.
Instruktioner
- Tvätta apelsinerna. Riv av skalen med ett rivjärn. Koka skalen ca 2 minuter i lite vatten i en stekpanna. Häll av vattnet. Tillsätt en msk smör. Fräs ett par minuter.
- Pressa under tiden apelsinerna och finhacka chilin. Häll juicen över skalen i pannan, tillsätt vaniljsockret och chilihacket. Koka 5-10 minuter. Rör sedan ner potatismjölet och koka upp igen. Ställ åt sidan.
- Smörj och bröa en form. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen och sockret i en skål tills det är pösigt och tjockt. Smält smöret och rör ner det i äggblandningen. Rör ner mjöl och salt och sist apelsinkrämen.
- Häll över i formen och grädda 30-35 minuter.
- Pröva gärna med att variera chilimängden tills ni hittar en nivå som passar er.
Publicerat den
30 mars 2010
Skriv kommentar