Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinchokladpannacotta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar 15 minuter
Skriv ut

En jättegod dessert om man som jag gillar choklad. Receptet är för 4 portioner, då blir de en lagom "mumsbit" till kaffet. Eller så gör man som den godisgris jag är, häller upp de i två större skålar. Mer godis åt folket! :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladet i vatten i minst 5 minuter.
  2. Koka upp grädde och socker i en kastrull, lägg på ett lock och ställ åt sidan i 10 minuter.
  3. Hacka under tiden chokladen i bitar och lägg i en skål.
  4. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och vispa ner det i den varma grädden så att gelatinbladet smälter.
  5. Häll i apelsinsaften och rör om.
  6. Häll den varma gräddblandningen över den hackade chokladen och rör om medan chokladen smälter.
  7. Häll upp i portionsskålar och ställ i kylen minst 3 timmar.
  8. Njut!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.