Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinchokladtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Tårta som går snabbt att göra och är dessutom väldigt god!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 º. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt bittermandel och äggulor och rör massan porös. Vispa vitorna och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter). Grädda på mittersta falsen i ugnen ca 30 minuter. Häll apelsinsaften över den nygräddade kakan, låt den svalna och stjälp upp den. Smält chokladen och glasera kakan. Garnera med apelsinskivor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.