Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkrokanttoppar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Supergoda knapriga godbitar som inte kräver något större finlir, och som går att göra hur små eller stora man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Vicka på pannan med jämna mellanrum så att de blir jämnt rostade. De är färdiga då det knäpper i dem och skalet börjar spricka. Ställ åt sidan för att svalna en stund. Gnugga av det lösa skalet med en handduk och grovhacka nötter.
  2. Finriv apelsinskalet och låt det torka i rumstemperatur en stund. Smält sockret i en stekpanna tills det blivit svagt gyllenbrunt. Passa noga så att det inte bränns.
  3. Tillsätt de hackade nötterna och rör om så att det blir jämnt karamelliserat. Häll ut krokanten på ett bakplåtspapper och låt kallna. Hacka krokanten i bitar.
  4. Bryt chokladen i små bitar och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn. Vänd sedan ner apelsinskal och den hackade krokanten.
  5. Skeda upp till toppar på ett smörpapper. Ställ kallt att stelna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.