Supergoda knapriga godbitar som inte kräver något större finlir, och som går att göra hur små eller stora man vill.
Instruktioner
- Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme.
Vicka på pannan med jämna mellanrum så att de blir jämnt rostade. De är färdiga då det knäpper i dem och skalet börjar spricka. Ställ åt sidan för att svalna en stund.
Gnugga av det lösa skalet med en handduk och grovhacka nötter.
- Finriv apelsinskalet och låt det torka i rumstemperatur en stund. Smält sockret i en stekpanna tills det blivit svagt gyllenbrunt. Passa noga så att det inte bränns.
- Tillsätt de hackade nötterna och rör om så att det blir jämnt karamelliserat. Häll ut krokanten på ett bakplåtspapper och låt kallna. Hacka krokanten i bitar.
- Bryt chokladen i små bitar och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn. Vänd sedan ner apelsinskal och den hackade krokanten.
- Skeda upp till toppar på ett smörpapper. Ställ kallt att stelna.
Publicerat den
25 november 2013
Skriv kommentar