Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinspätta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spättfiléer är jättegott tillsammans med apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla, skala och tärna tomaterna. Fräs dem hastigt i lite matfett i en kastrull. Tillsätt pressad apelsinsaft och låt det koka ihop några minuter.
  2. Sila såsen och häll den i en låg vid kastrull. Tillsätt fiskbuljong, creme fraiche, salt, peppar, rosmarin och socker. Låt det koka upp.
  3. Skölj spättfiléerna och låt dem rinna av. Rulla ihop dem och fäst eventuellt med tandpetare. Lägg ner dem i såsen och låt allt puttra ca 5-10 minuter. Smaka av såsen.
  4. Garnera med hinnfria apelsinklyftor och rosmarin. Bjud sockerärtor, kokt potatis och tomatklyftor till.

Kommentarer (1)

  • Gul13 9 januari 2009

    Detta var inget som gick hem i vår familj tyvärr.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.