Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosäpplen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ännu en god efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena. Ställ dem på smort ugnsfast fat och strö litet socker och kanel i hålen efter kärnhusen. Baka äpplena i 225° tills de nästan är mjuka.
  2. Ta ut dem och pensla över dem med tunn aprikossylt eller aprikosmarmelad utrörd med litet vatten. Sätt in dem igen och baka dem ytterligare ett par minuter.
  3. Ännu godare blir de här äpplena om man också strör över hackad rostad mandel strax före serveringen. Servera vispgrädde eller vaniljsås till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.