Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikoscurd

 
Skriv ut

Gott till vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj aprikoserna. Lägg dem i en kastrull med 1 dl vatten och sjud tills frukten är mjuk.
  2. Tag bort skalen och kärnorna. Mixa till puré eller passera genom sil.
  3. Tillsätt socker, citronsaft och -skal samt äggen. Blanda väl.
  4. Häll blandningen i en kastrull och sjud under ständig vispning tills det tjocknar. Tag kastrullen bort från värmen och rör i smöret.
  5. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara i kylskåp. Hållbar 3-4 veckor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.