Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikoskubbar

 
  • Serverar: 28 portioner
Skriv ut

Spännande smak av aprikoser vilka också ger ett fiberrikt tuggmotstånd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225°
  2. Rör ut den smulade jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, ägg, aprikoser och det mesta av mjölet.
  3. Arbeta degen väl och låt den jäsa ca 30 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i 2 delar. Rulla ut till 2 längder, ca 40 cm långa. Skär varje längd i 14 bitar. Doppa snittytan i lite mjöl.
  5. Lägg dem på plåt med bakpapper och jäs i ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.
  6. Tips! Du kan byta ut aprikoserna mot annan torkad frukt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.