Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arompepparkakor

 
Skriv ut

Pepparkakor med mycket smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp strösocker och sirap. Lägg i fettet och låt det smälta. Låt massan kallna.
  2. Rör ner ägg, kryddor, bikarbonat och större delen av mjölet. Täck degen med lite mjöl och låt den stå kallt ett par timmar eller till påföljande dag.
  3. Arbeta degen smidig på bakbordet. Kavla ut den tunt, ungefär 2 mm. Tag ut kakor med önskat mått. Lägg dem på smord plåt. Grädda arompepparkakorna 8-10 minuter i 175 grader. Låt kakorna kallna på plåten.
  4. Tips! Om du inte vill att pepparkakorna skall bli blåsiga, måste du se till att plåten är kall när du lägger på kakorna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.