Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arrakslängd

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Jättegod kaffekaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggen så de blir porösa. Tillsätt sockret och fortsätt vispningen tills allt är en porös massa. Rör ner vattnet.
  2. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och sikta ner det i smeten. Fyll den i smord och mjölad form och grädda i ganska svag värme (175-200 grader) i ca 40 min.
  3. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
  4. Fyllning: Blanda alla ingredienserna utom arraken i en kastrull och låt det sjuda och tjockna under omrörning. Smaka av den kalla krämen med arrak eller punsch.
  5. Dela kakan i 3 bottnar och bred på krämen. Glasera den och garnera med frukt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.