Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Att möra kött

Fråga vilken köttätare som helst – det viktigaste när det kommer till en god köttbit är att den är mör. Ett torrt, segt kött gör sig icke besvär på tallriken. När kött möras är det proteinet i celler och bindväv som bryts ner, med egna eller tillsatta enzymer. Köttet vi köper i kyldisken har ofta haft någon vecka på sig att möra till sig. Men ibland står man ändå där med en köttbit som kanske inte har hunnit möra till sig i den grad man skulle ha önskat. Då finns det några knep att ta till som verkligen fungerar! Att möra kött med kiwilåter otroligt men sant. Frukten ska vara omogen när den först mosas och sedan gnids in i köttet som sedan kan läggas på grillen redan efter ett par minuter. Har du inte fullt så bråttom, eller ingen kiwi att tillgå går det också bra att möra kött med bikarbonat eller bakpulver. Efter några timmar i kylen har du en mör och saftig köttbit att lägga på grillen.


Sätt ugnen på 175 grader. Banka ut schnitzlarna om det behövs genom att lägga dem mellan två ark plastfolie och slå med den flata sidan på en köttklubba tills de är cirka ½ cm tjocka. Gnid in kötte...

4

Bryt sönder lagerbladen, pressa vitlöken, skala och mosa kiwifrukten om du inte använder mango chutney. Blanda alla ingredienser låt dra 5 min. Doppa köttet i marinaden och lägg i en burk häll reste...

30 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.