Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Avgolemono

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Grekisk kycklingsoppa med citron

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll buljongen i en stor kastrull och låt den koka upp på medelhög värme. Häll i orzon och koka i 8-10 min eller tills pastan är precis färdig.
  2. Vispa äggen i en skål i minst 30 sek. Häll i citronsaften och vispa i ytterligare 30 sek.
  3. Sänk däefter värmen under kastrullen med buljong och pasta till dess att buljongen slutat upp att koka.
  4. Rör gradvis ner 4-5 msk av den varma buljongen i citron och ägg bladningen. Vispa konstant. Häll gradvis i ytterligare 2 1/4 dl buljong. Vispa under tiden så att äggen inte skär sig.
  5. Häll gradvis citron och äggbladningen i kastrullen. Vispa tills soppan tjocknar en aning. Den får inte koka. Salta och peppra efter smak.
  6. Ös upp soppan i djupa tallrikar och strö över hackad persilja. Servera tillsammans med färskt bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annanandreas 1 november 2010

    Blir bättre om man separerar gulan och vitan, vitan vispas hård och citron-saften droppas ner i den. Gulan vispas samtidigt som man droppar varm buljong i den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.