Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Avokado-apelsinsallad.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här lite ovanligare sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka salladsbladen. Klyv avokadon och ta bort kärnorna. Gröp ur fruktköttet med en stor sked och skär det i små kuber eller skivor. Häll citronsaft över avokadobitarna så att de inte mörknar i färgen. Strö över peppar och salt. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär bort hinnorna från klyftorna. Lägg upp ingredienserna på ett lågt salladsfat. Om du använder mozzarella, låt den rinna av . Lägg osten ovanpå salladen. (Strö också litet svartpeppar och en nypa salt över mozzarellan.) Stänk balsamicovinäger och olivolja över salladen för serveringen.
  2. Servera som förrättssallad med batong eller rostat bröd.
  3. Tips: Servera Pesto-gräddfilsås till salladen:rör ner 2 msk färdig pestosås och 1 tsk citronsaft i en burk gräddfil.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.