Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärgrottor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Lättbakad långpannekaka som blir små bakelser med vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175° Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Rör ner rivet citronskal och pressad citronsaft. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner det avsvalnade matfettet.
  3. Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20x30 cm. Bred ut smeten i långpannan och fördela bären över hela kakan.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor. Kakorna går att frysa.

Kommentarer (2)

  • onlycornelia 21 oktober 2011

    Supergoda!

  • Maria Flodin 2 december 2018

    blev en deg inte en smet så gick inte alls få till den i långpannan... är det någon vätska som saknas?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.