Lättbakad långpannekaka som blir små bakelser med vispad grädde.
Instruktioner
- Ugn: 175°
Smält matfettet och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Rör ner rivet citronskal och pressad citronsaft. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner det avsvalnade matfettet.
- Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20x30 cm. Bred ut smeten i långpannan och fördela bären över hela kakan.
- Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor. Kakorna går att frysa.
Publicerat den
29 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergoda!
blev en deg inte en smet så gick inte alls få till den i långpannan... är det någon vätska som saknas?