- Serverar: 10 portioner
- Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut
Supergod lyxig efterrätt som alltid går hem!
Instruktioner
- Koka upp socker och vatten.
Lägg äggulorna i en skål och häll över den kokande sockerlagen under kraftig vispning.
Häll tillbaks krämen i kastrullen.
- Sjud under omrörning på svag värme tills krämen tjocknar ca 2-3 minuter. Häll tillbaka krämen i skålen och vispa till den svalnat.
- Smaksätt med bären skurna i småbitar.
Vispa grädden och rör ner den. Häll krämen i en form eller skål, täck sedan med folie och ställ in i frysen ungefär 3 timmar.
- Tag fram formen och stjälp upp parfaiten på serveringsfat. Sitter den fast så doppa hastigt i hett vatten.
- Ställ den gärna i kyl 40 minuter innan servering.
Publicerat den
22 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott! Jag gjorde en tvådelad parfait med bärparfait, med krusbär som bas, som det undre lagret och vaniljparfait (receptet finns här på matklubben) som det övre lagret och det blev supergott ;)