Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baguettepinnar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Tunna baguetter bakar man snabbt i ugn, men de ska jäsa länge för att bli goda. Vill du ha en extra knaprig skorpa kan du spreja med blomspruta på bröden under gräddningen. Oskalade sesamfrön brukar finnas vid hälsokosthyllan, annars går det också bra med skalade.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt saltet och oljan. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet och vetemjöl, knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 20 bitar. Rulla till smala baguetter och vrid dem lite. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla baugetterna med vatten och strö över sesamfrö. Låt jäsa ca 15 minuter. Grädda dem mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de får fin färg och låter ihåliga när man knackar på dem. Låt baguetterna svalna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.