Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baileys-kola

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Mycket gott redan vid första kulprovet och ännu godare när Baileys tillsattes. Rekommenderas.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Koka allt utom Baileys till 127°C på svag värme under omrörning. Ta kastrullen från plattan och tillsätt försiktigt Baileys under omrörning.
 2. Koka några extra minuter under omrörning och gör kulprovet. Klä en form (ca: 15 x 18 cm) med papper. Häll i kolan, låt stelna och skär i önskad storlek.

Kommentarer (6)

 • emaxen 19 december 2008

  En supergod kola som jag varmt rekomenderar att göra. Jag hade i Strawberry Fields i hälften (smak av jordgubb) Båda sorterna blev perfekta att ta med som present

 • Lillaoliv 19 december 2008

  Ja den var verkligen supergod denna kola! Tack för receptet! =)

 • Buspippi 10 november 2009

  Låter verkligen gott.. Ska göra dem till jul. Alltid roligt att ha med sig lite olika hemgjorda sötsaker när man går bort under helgen. Återkommer med betyg när vi har provat..

 • Ginas 25 december 2010

  Den var verkligen god inget fel på smaken, men den blev lös trots kulprov som var som den skulle, får nog koka den betydligt längre nästa gång...

 • Shoutoutloud 19 februari 2011

  jädrigt god!kokade den rätt rejält i vid kastrull innan baileys tillsatts.resultat.-en perfekt kola med bra tugghet.-varken för mjuk eller för hård!alla i familjen älskade den till jul!den kommer bli en återkommande klassiker troja!

 • bjboman 9 december 2013

  Supergod kola, men min kola blev lös trots att jag kokade den till 127 grader. Måste göra om kolasatsen, min kola vill jag ha lite hårdare. Ska nu testa med Dooleys, kan inte heller bli fel i smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.