Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananbägare

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Härligt mjukstekta bananer med glass och likörsås. En dessert som du snabbt lagar till och som är riktigt lyxig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en traktörpanna eller stekpanna. Blanda ned sockret och låt det smälta. Tillsätt kanel och likör och värm till kokpunkten.
  2. Skala bananerna, dela dem mitt itu och halvera dem. Lägg ned bananerna i såsen och värm tills de är genomvarma. Ös bananerna då och då med såsen.
  3. Skeda upp glassen i fyra portionsskålar, fördela bananerna i skålarna och häll såsen över. Strö över hackad mandel, garnera med cocktailbär och servera desserten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.