Enkel och smarrig rulltårta som med vispad grädde, bananskivor och hackad mandel blir supersmarriga bakelser. Aromer och hushållsfärg till detta receptet finns att beställa hos Borgeby Kryddgård, http://borgebykryddgard.jetshop.se/.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225º.
- Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjöl och bakpulver med elvisp på lägsta hastigheten. Smaksätt med bananaromen och rör om igen.
- Häll smeten i långpannan och grädda rulltårtsbottnen mitt i ugnen i 5-7 minuter. Strö socker på bottnen medan den ännu är varm.
- Stjälp upp den på ett bakplåtspapper och dra försiktigt av pappret. Medan kakan kallnar kan du röra ihop moccafyllningen.
- Vispa ihop färskost, flor- och vaniljsocker, moccaarom och hushållsfärg till en smidig och mjuk fyllning.
- Bred ut fyllningen på rulltårtsbottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan. Låt gärna rulltårtan bli lätt fryst innan den skärs upp skivor.
- Tips:
Spritsa vispad grädde på rulltårtsskivorna och garnera med bananskivor och chokladströssel. Enkla bakelser som blir poppis på barnkalas.
Publicerat den
20 mars 2009
Skriv kommentar