Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananmoccastubbe

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Enkel och smarrig rulltårta som med vispad grädde, bananskivor och hackad mandel blir supersmarriga bakelser. Aromer och hushållsfärg till detta receptet finns att beställa hos Borgeby Kryddgård, http://borgebykryddgard.jetshop.se/.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225º.
  2. Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjöl och bakpulver med elvisp på lägsta hastigheten. Smaksätt med bananaromen och rör om igen.
  4. Häll smeten i långpannan och grädda rulltårtsbottnen mitt i ugnen i 5-7 minuter. Strö socker på bottnen medan den ännu är varm.
  5. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper och dra försiktigt av pappret. Medan kakan kallnar kan du röra ihop moccafyllningen.
  6. Vispa ihop färskost, flor- och vaniljsocker, moccaarom och hushållsfärg till en smidig och mjuk fyllning.
  7. Bred ut fyllningen på rulltårtsbottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan. Låt gärna rulltårtan bli lätt fryst innan den skärs upp skivor.
  8. Tips: Spritsa vispad grädde på rulltårtsskivorna och garnera med bananskivor och chokladströssel. Enkla bakelser som blir poppis på barnkalas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.