Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bandybullar

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Har du inte dinkelmjöl kan du ta vetemjöl special med fullkorn i stället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötterna och riv dem fint ner i en bunke. Värm vatten till ca 45 grader och häll över de rivna morötterna. Rör ner kvarg, honung, salt och olja.
  2. Blanda torrjästen med dinkelmjölet och rör ner det. Blanda sedan ner vetemjölet lit ei taget och arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunkens kanter. Pudra över lite mjöl och täck med en bakduk. Ställ att jäsa till sin dubbla storlek ca 30 min.
  3. Strö över lite mjöl på bänken och ta upp degen på den. Dela degen i flera lika stora bitar. Rulla dem till släta runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ställ dem att jäsa under bakdum ca 20 min. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla bullarna med vatten och grädda dem ca 12 min i mitten av ugnen. Låt dem svala på ett galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.