Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banolapaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Banan- och kolapaj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en panna och tillsätt mjölk och sirap. Värm upp på svag värme och låt sjuda försiktigt ca 5 min tills blandningen börjar tjockna. Rör hela tiden.
  2. Skala och skiva bananerna. Blanda dem med citronsaften. Lägg hälften av bananskivorna i pajskalet. Ta undan 4 msk av kolasåsen och häll resten över bananskivorna. Ställ i kylen ca 20 min.
  3. Lägg resten av bananerna ovanpå kolasåsen. Vispa grädden hårt och bred ut den jämnt över bananskivorna. Strö över mandel. Värm upp resterande kolasås med 1 msk vatten och ringla den över pajen. Servera med några extra bananskivor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.