Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bayonnesallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ännu en sallad som är idealisk när sommarvärmen tar bort lusten att laga mat. Vi är lyckliga innehavare av en balkong som man kan sitta ute och äta på. När det beger sig fäller vi upp vårt grönvitrandiga parasoll där ute, dukar upp den här salladen riktigt kylskåpssval, tar fram färskt, vitt frasigt bröd och någon god ost till, en god dryck och sen ... sen bara NJUTER vi.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Först måste jag säga att du kan antingen använda dig av majonnäsen blandad med gräddfilen ELLER göra den goda specialsåsen, inte både och, det blir lite onödigt kanske ... Själv gör jag alltid specialsåsen.
  2. Rör ihop citron, senap och övriga kryddor till specialsåsen. Vispa grädden lätt och blanda ned den. Det blir en härlig sås till t ex olika sallader, kall inkokt fisk eller skaldjur.
  3. Strimla skinkan. Blanda med vad du nu har valt att göra plus finklippt dill. Skär gurkan i tärningar, paprikan i ringar och äggen i klyftor. Lägg upp salladen tillsammans med övriga ingredienser på serveringsfat och servera, gärna med bröd. Känn solvärmen, hör fågelsången och njut av de goda smakerna. Man äter inte bara med munnen utan med ögon och öron också!

Kommentarer (1)

  • TweetyPie 29 juli 2008

    OK, har jag fattat det här rätt nu - man blandar i skinkan o dillen i såsen? Vad gör man sen - ska man även blanda i gurka, paprika, sallad o ägg i såsen?? Eller ska det blandas i hop för sig o sen häller man över såsen? Ursäkta om jag verkar lite trögfattad... men det låter verkligen gott!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.