Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Berlingryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Obeskrivligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ganska små bitar, bryn dem och häll sen över dem i en gryta. Krydda och låt köttet eftersteka under lock på måttlig värme i ca 10 minuter.
  2. Häll över tomaterna med spad.
  3. Hacka paprika och lök och rör ner detta tillsammans med vinet. Låt sedan grytan sjuda på svag värme under lock tills köttet känns mört, ca 1 timme. Tag av locket och låt grytan sjuda ytterligare en stund, ca 10 minuter, för att ångas av så att köttet ligger i en simmig sky.
  4. Koka ihop béarnisesåsen och lägg den i en skål.
  5. Béarnaisesåsen tar man på "toppen" av grytan när man lagt upp på sin tallrik. Såsen bryter av grytan på ett jättegott sätt.
  6. Servera grytan med ris och en grönsallad!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.