- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Obeskrivligt gott!
Instruktioner
- Skär köttet i ganska små bitar, bryn dem och häll sen över dem i en gryta. Krydda och låt köttet eftersteka under lock på måttlig värme i ca 10 minuter.
- Häll över tomaterna med spad.
- Hacka paprika och lök och rör ner detta tillsammans med vinet. Låt sedan grytan sjuda på svag värme under lock tills köttet känns mört, ca 1 timme.
Tag av locket och låt grytan sjuda ytterligare en stund, ca 10 minuter, för att ångas av så att köttet ligger i en simmig sky.
- Koka ihop béarnisesåsen och lägg den i en skål.
- Béarnaisesåsen tar man på "toppen" av grytan när man lagt upp på sin tallrik. Såsen bryter av grytan på ett jättegott sätt.
- Servera grytan med ris och en grönsallad!
Publicerat den
12 september 2008
Skriv kommentar