Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Betanilimpa

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Kavring på belgiska. Med bikarbonat istället för jäst är det enkelt att baka bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda filmjölk med sirap och salt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner i filmjölksblandningen och blanda väl. Fördela smeten i två smorda och bröade avlånga formar à ca 1½ liter. Jämna till ytan lite.
  3. Grädda först en timme längst ner i ugnen, därefter 30 minuter med aluminiumfolie eller en plåt över för att brödet inte ska brännas. Ta ut och låt svalna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.