Böj en gaffel, det går lätt att räta till den igen och stick in den mellan fyllning och kaka, så går det lätt att doppa kakorna i chokladen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan på rivjärnets fina sida. Rör samman mandelmassa, socker och äggvita till en slät, jämn smet med en gaffel.
- Fyll smeten i en spritspåse eller plastpåse, typ fryspåse. Klipp en ca 1 cm stor öppning i ena hörnet om plastpåse används. Tryck ut smeten direkt på bakplåtspapper till små kakor ca 3 cm i diameter och platta till topparna.
- Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter.
Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet.
- Koka vatten och socker tills lagen tjocknar och stora bubblor bildas. Ta kastrullen från plattan, tillsätt uppvispade äggulor i en fin stråle under kraftig vispning.
Låt blandningen svalna.
Tillsätt matfettet i små klickar under kraftig omrörning. Rör ner vaniljsocker och salt. Låt krämen stå kallt en stund tills den har lagom tjock konsistens att spritsa eller klicka.
- Fördela krämen på biskvibottnarnas undersida. Placera kakorna i frysen eller i kylen en stund tills de är riktigt kalla.
- Bryt blockchokladen i bitar och tillsätt olja. Smält i mikrovågsugn på full effekt, 1-2 minuter eller i vattenbad på spisen. Rör om.
- Doppa biskvitopparna och låt chokladen stelna. Riktigt fin blir ytan om man doppar två gånger och låter chokladen stelna mellan varje gång.
Publicerat den
19 april 2009
Skriv kommentar