Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biskvitoppar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Böj en gaffel, det går lätt att räta till den igen och stick in den mellan fyllning och kaka, så går det lätt att doppa kakorna i chokladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan på rivjärnets fina sida. Rör samman mandelmassa, socker och äggvita till en slät, jämn smet med en gaffel.
  3. Fyll smeten i en spritspåse eller plastpåse, typ fryspåse. Klipp en ca 1 cm stor öppning i ena hörnet om plastpåse används. Tryck ut smeten direkt på bakplåtspapper till små kakor ca 3 cm i diameter och platta till topparna.
  4. Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter. Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet.
  5. Koka vatten och socker tills lagen tjocknar och stora bubblor bildas. Ta kastrullen från plattan, tillsätt uppvispade äggulor i en fin stråle under kraftig vispning. Låt blandningen svalna. Tillsätt matfettet i små klickar under kraftig omrörning. Rör ner vaniljsocker och salt. Låt krämen stå kallt en stund tills den har lagom tjock konsistens att spritsa eller klicka.
  6. Fördela krämen på biskvibottnarnas undersida. Placera kakorna i frysen eller i kylen en stund tills de är riktigt kalla.
  7. Bryt blockchokladen i bitar och tillsätt olja. Smält i mikrovågsugn på full effekt, 1-2 minuter eller i vattenbad på spisen. Rör om.
  8. Doppa biskvitopparna och låt chokladen stelna. Riktigt fin blir ytan om man doppar två gånger och låter chokladen stelna mellan varje gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.