Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björketorpstårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En riktig midsommartårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 3 äggulor vispas kraftigt med 3,5 dl socker (ska bli väldigt tjock).
  2. 250 g hasselnötter mals och blandas med 3 tsk bakpulver och rörs ner i ägg/socker smeten.
  3. Tillsätt sedan 3 hg rårivna morötter.
  4. Grädda smeten i välsmort, bröad form helt rund i 175º i 45-60 minuter.
  5. När kakan svalnas ordentligt täcks den med vispad grädde och lite riven blockchoklad och hela jordgubbar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.