Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärsfromage

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt rosa och god fromage.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Krama ur gelatinbladen. Ta undan ett par björnbär för dekoration. Lägg resten i en kastrull tillsammans med 1/2 dl strösocker. Värm på svag värme och mixa sedan sönder bären. Tillsätt de urkramade gelatinbladen och rör om. Sila purén genom en nätsil, så att den blir slät.
  2. Vispa äggulor och 1 dl strösocker i en bunke till pösigt skum. Vispa ner björnbärspurén.
  3. Vispa grädden och blanda ner den. Vispa äggvitorna hårt och blanda ner dem.
  4. Häll upp i höga glas och ställ kallt i kylen för att stelna. Garnera med en klick vispad grädde, björnbär och citronmeliss.

Kommentarer (1)

  • blochbengt 20 juni 2016

    Mycket arbete men vad god den var. Toppen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.