Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärsrulle

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Tänk så mycket gott man kan göra av björnbär! Här en rulltårta med björnbärssylt. Jag brukar ta i lite potatismjöl i smeten för att rulltårtan lättare ska hålla ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägget och sockret tills det är vitt och pösigt. Blanda vetemjölet och bakpulvret och vänd ner det i äggsmeten tillsammans med vattnet.
  2. Klä en långpanna med bakpapper. Häll i smeten i långpannan. Grädda i 250 grader ca 5 minuter.
  3. Strö socker på kakan och vänd över den på ett annat bakpapper. Pensla med vatten på papperet som varit i ugnen och dra av det.
  4. Bred björnbärssylten över kakan. Rulla ihop den från långsidan. Skär björnbärsrullen i skivor när den ska serveras. Underbart gott till kaffestunden i bersån!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.