Bakelserullen ska frysas och bör tas fram en timme före servering.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna hårt. Rör i socker och mjöl försiktigt. Bred ut smeten på lätt smort bakplåtspapper i en långpanna.
- Grädda i nedre delen av ugnen 15-17 minuter. Låt marängbottnen kallna något. Vänd över på ett nytt bakplåtspapper och låt kallna.
- Vispa grädden och bred på bottnen. Strö över de frysta bären (sockra eventuellt bären). Rulla ihop bottnen. Pudra över florsocker. Frys in rullen inlindad i aluminiumfolie.
- Koka ihop hallonen med socker i en kastrull ca 5 minuter tills hallonen kokat sönder. Låt kallna.
- Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och ringla över rullen. Skär rullen i 6 bitar. Droppa över lite hallonsås runt bakelserna. Garnera med citronmeliss eller myntablad.
Publicerat den
7 september 2008
Skriv kommentar