Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbakelserulle

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Bakelserullen ska frysas och bör tas fram en timme före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna hårt. Rör i socker och mjöl försiktigt. Bred ut smeten på lätt smort bakplåtspapper i en långpanna.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen 15-17 minuter. Låt marängbottnen kallna något. Vänd över på ett nytt bakplåtspapper och låt kallna.
  3. Vispa grädden och bred på bottnen. Strö över de frysta bären (sockra eventuellt bären). Rulla ihop bottnen. Pudra över florsocker. Frys in rullen inlindad i aluminiumfolie.
  4. Koka ihop hallonen med socker i en kastrull ca 5 minuter tills hallonen kokat sönder. Låt kallna.
  5. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och ringla över rullen. Skär rullen i 6 bitar. Droppa över lite hallonsås runt bakelserna. Garnera med citronmeliss eller myntablad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.