Av blåbär kan du göra mycket gott. Prova dessa ljuvliga gifflar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Tina ev frysta bär. Hacka samman mjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker och matfett skuret i bitar.
- Tillsätt ägg och mjölk i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
- Ta upp degen på ett mjölat bord. Dela degen i tre bitar. Kavla ut varje degbit till en rund platta, cirka 25 cm i diameter. Skär varje degplatta i åtta snibbar.
- Fördela blåbär och socker mitt på snibbarna. Rulla ihop degsnibbarna till gifflar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
- Pensla gifflarna med uppvispat ägg. Strö sedan mandelspån ovanpå varje giffel. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna något på galler.
Publicerat den
23 april 2010
Skriv kommentar