Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsgifflar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Av blåbär kan du göra mycket gott. Prova dessa ljuvliga gifflar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina ev frysta bär. Hacka samman mjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker och matfett skuret i bitar.
  2. Tillsätt ägg och mjölk i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bord. Dela degen i tre bitar. Kavla ut varje degbit till en rund platta, cirka 25 cm i diameter. Skär varje degplatta i åtta snibbar.
  4. Fördela blåbär och socker mitt på snibbarna. Rulla ihop degsnibbarna till gifflar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  5. Pensla gifflarna med uppvispat ägg. Strö sedan mandelspån ovanpå varje giffel. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna något på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.