Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmarängtårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna ett i taget under vispning. Spara äggvitorna i en ren bunke vid sidan om.
  2. Blanda mjöl och bakpulver samt vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll i mjölken sist! Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en ugnsfast form (jag använde en rund sockerkakasform, 2,5l)
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum ca 10 min med elvisp, tillsätt socker lite åt gången. Bred ut marängen över sockerkakssmeten och toppa med lättsockrade blåbär.
  4. Grädda ca 2 timmar i 125 grader.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.