Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspanacotta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar 20 minuter
Skriv ut

Det kan ju inte bli fel med blåbär och vanilj tillsammans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacottan: Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna noga. Koka upp grädden tillsammans med frön, vaniljstång, socker och blåbär. Tag bort vaniljstången.
  2. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, några minuter. Krama vattnet ur gelatinbladen då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden. Häll upp i portionsformar. Låt stå i kyl, ca 3 timmar, till dess att pannacottan stelnat.
  3. Bär: Riv limeskalet på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda limesockret med bären och pressa över limejuicen.
  4. Servera tillsammans med pannacottan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.