Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärssill

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Variera sillen med blåbär, en god och härlig färgklick på julbordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp ättikssprit, socker, vatten, blåbärsdryck och grovstötta pepparkorn. Låt sjuda ca 5 minuter och låt sedan lagen kallna.
  2. Strimla lök och purjolök. Skär sillen i mindre bitar. Varva sill, lök och blåbär i en väl rengjord glasburk med lock.
  3. Slå på den kalla lagen och dunka burken lite mot ett hårt underlag så att lagen sprids jämnt i hela burken. Låt stå i minst 3 dagar före avsmakning.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.