Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blodapelsinsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den här vackra såsen är både tilltalande och god när den serveras varm till vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blodapelsinerna kan bytas mot vanliga apelsiner, men såsen blir då inte lika vacker att se på.
  2. Blanda socker och majsmjöl i en skål. Koka upp 3 dl vatten och häll det långsamt över blandningen under ständig omrörning. Häll blandningen i en kastrull och hetta upp den långsamt under ständig omrörning, men låt den inte koka upp. Sjud i 5 minuter och ta sedan kastrullen från plattan.
  3. Rör ner smöret i små bitar och låt varje bit smälta innan nästa tillsätts. Rör ner apelsinsaften och det rivna skalet. Servera till vaniljglass.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.