Kontrasterna syrlig blodgrape och fyllig vaniljkräm bevisar att motsatser dras till varandra i den här frestande efterrätten.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut pajdegen och klä en låg pajform i plåt, diameter 25 cm med den. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 15 minuter. Låt svalna på galler.
- Vispa upp socker, ägg och ev mandelessens. Vispa försiktigt ner grädden i äggsmeten. Fortsätt vispa och tillsätt blodgrapefruktsaften. Sila smeten i en finmaskig sil för att få bort ev klumpar. Häll smeten i det avsvalnade pajskalet och grädda i 40 minuter, tills tarten är fast imitten och skalet gyllenbrunt. Ställ tarten på ett galler och låt svalna.
- Skala grapefrukten och skär försiktigt ut fina filéer. Klä en liten plåt med aluminiumfolie och lägg på grapefruktfilèerna. Grilla i ugnen i högst 4 minuter. Vänd dem efter 2 minuter. Sikta florsocker på pajskalet och severa tarten med de grillade grapefruktfilèerna.
Publicerat den
3 september 2011
Skriv kommentar