Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blodgrapefrukttarte

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Kontrasterna syrlig blodgrape och fyllig vaniljkräm bevisar att motsatser dras till varandra i den här frestande efterrätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut pajdegen och klä en låg pajform i plåt, diameter 25 cm med den. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 15 minuter. Låt svalna på galler.
  2. Vispa upp socker, ägg och ev mandelessens. Vispa försiktigt ner grädden i äggsmeten. Fortsätt vispa och tillsätt blodgrapefruktsaften. Sila smeten i en finmaskig sil för att få bort ev klumpar. Häll smeten i det avsvalnade pajskalet och grädda i 40 minuter, tills tarten är fast imitten och skalet gyllenbrunt. Ställ tarten på ett galler och låt svalna.
  3. Skala grapefrukten och skär försiktigt ut fina filéer. Klä en liten plåt med aluminiumfolie och lägg på grapefruktfilèerna. Grilla i ugnen i högst 4 minuter. Vänd dem efter 2 minuter. Sikta florsocker på pajskalet och severa tarten med de grillade grapefruktfilèerna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.