Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålspaté

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den vitaminrika blomkålen är en saftig grönsak som blir en riktig delikatess om man behandlar den med lite omsorg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa blomkålen, ta bort rotfästet och dela den i buketter. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten, lägg i blomkålen och koka ca 20 minuter. Klä en avlång form, ca 28 cm lång, med bakplåtspapper.
  2. Tärna osten och ställ åt sidan. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär tomaterna i fina strimlor och blanda dem med oljan och örterna. Salta och peppra lätt och ställ åt sidan. Skölj och ansa rucolasalladen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Låt blomkålen rinna av och svalna. Lägg blomkålen i en matberedare och tillsätt ost, ägg, mjölk, paprikapulver och kajennpeppar. Mixa till en jämn puré. Smaka av med salt och peppar och häll smeten i den pappersklädda formen.
  4. Sätt formen i en djup braspanna och ställ in den i ugnen. Häll kokande vatten i braspannan och ugnsbaka patén 35 minuter.
  5. Lägg upp rucolabladen på ett serveringsfat och ta ut den färdiga patén ur ugnen. Stjälp upp på rucolasalladen och ta bort bakplåtspappret. Garnera med tomat och servera patén varm, ljummen eller kall med en sallad, eller till stekt fisk eller kött.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.