Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålsterrin

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En len terrin som passar utmärkt ihop med lökmarmelad. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär loss ca 500 g blomkålsbuketter. Koka i lättsaltat vatten så att det finns tuggmotstånd kvar (al dente). Ånga av. Skär resterande blomkål i bitar. Koka dem helt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av.
  2. Mixa blomkålsbitarna med kokosmjölken helt slätt. Häll över i en kastrull. Tillsätt muskot och agar agar. Koka upp under omrörning (100 grader). Smaka av med salt. Vänd ner blomkålsbuketterna. Sjud 1-2 minuter.
  3. Häll upp i en form ca 2 liter. Skaka/knacka formen lätt mot bänken så att eventuella luftbubblor försvinner. Ställ kallt i minst 3 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.