En len terrin som passar utmärkt ihop med lökmarmelad.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Skär loss ca 500 g blomkålsbuketter. Koka i lättsaltat vatten så att det finns tuggmotstånd kvar (al dente). Ånga av. Skär resterande blomkål i bitar. Koka dem helt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av.
- Mixa blomkålsbitarna med kokosmjölken helt slätt. Häll över i en kastrull. Tillsätt muskot och agar agar. Koka upp under omrörning (100 grader). Smaka av med salt. Vänd ner blomkålsbuketterna. Sjud 1-2 minuter.
- Häll upp i en form ca 2 liter. Skaka/knacka formen lätt mot bänken så att eventuella luftbubblor försvinner. Ställ kallt i minst 3 timmar.
Publicerat den
8 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar