Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bolani

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

En afghansk maträtt som påminner lite om piroger eller calzone. Denna traditionella fyllning med purjolök och potatis är perfekt att göra när man har överblivna potatisar, men fyllningen kan enkelt variera efter tycke och smak och vad man har hemma. Perfekt picknickmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jäste i en bunke. Rör ut den i vattnet. Tillsätt salt och mjöl och rör samman till en deg. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
  2. Skär purjolöken i bitar, lägg i ett durkslag och skölj noga så att eventuell jord försvinner. Stek purjolöken i lite olja tills den mjuknat, tillsätt chili och vitlök och fräs ytterligare en stund. Mosa potatisarna med en gaffel och tillsätt dessa samt hackad koriander eller persilja till purjofräset. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela degen i 5 bitar. Kavla ut bitarna på mjölat bakbord till runda plattor, som små pizzabottnar. Lägg en klick fyllning på ena halvan av degen och vik sedan andra sidan över. Nyp ihop kanten. Hetta upp lite olja i en stekpanna, lägg på en bolani, platta till den lite med stekspaden och stek på medelvärme ett par minuter på varje sida.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.