Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bolognagratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Enkel vardagsrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bred ut makaronerna i en ugnssäker form. Strö 1/3 av osten över makaronerna. Hacka lökarna och fräs hacket mjukt och glansigt, utan att det tar färg, i en stekpanna. Skär skinkan i små, fina tärningar och blanda ned den i löken. Tillsätt tomatpuré och rör om. Bred blandningen över makaronerna i formen och strö på ytterligare 1/3 av osten.
  2. Såsen: Smält margarin i en kastrull. Blanda i mjölet, späd med mjölken och koka under omrörning i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över makaroniblandningen i formen och strö över resten av osten. Grädda i 225 grader under ca 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg och är genomhet.

Kommentarer (1)

  • Annelie1969 29 september 2008

    Jag lagade den här rätten på Förskolan där jag jobbar och det blev en klockren succé. Sen lagade jag den hemma och det var likadant där. Barnen ville att jag skulle laga den fler gånger. /Annelie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.