Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Borgdalstårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En smaskig tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörjoch bröa en form (24 cm i diameter). Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner potatismjöl. vetemjöl och bakpulver. Rör om. Häll smeten i formen och grädda kakan på galler på första falsen nerifrån i 175 graders ugnsvärme ca 35 min.
  2. Stjälp upp kakan och vänd den så att översidan kommer upp och låt den svalna.
  3. Vaniljfromagefyllning: Låt äggulor, socker och mjölk sjuda till kräm i en tjockbottnad kastrull under omrörning. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, Krama ur dem och rör ned i krämen. Låt den kallna. Vispa grädden och vanillinsockret, rör ned krämen i grädden.
  4. Fruktfyllning: Låt aprikoserna rinna av och skär dem i klyftor eller bitar.
  5. Dela kakan på mitten och fukta den undre botten med aprikosspad. Lägg på frukten och fördela krämen över aprikoserna. Lägg på den andra tårtbotten och sikta kakao över tårtan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.