Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bosebokaka

 
Skriv ut

En mjuk kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Vänd ner i ägg/sockersmeten och rör till en jämn massa. Tillsätt det kokande vattnet. Häll ner i en rund smörad och bröad form, grädda i ugn 175 gr. 30-40 min.
  2. Gör under tiden en vaniljsmörkräm så här: Rör ihop smör och socker samt vanilla till en jämn smet, rör till sist ned äggulorna och låt stå i rumstemperatur.
  3. När kakan är färdiggräddad, låt svalna något, dela den på mitten, bred på krämen, lägg ihop igen och servera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.