Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bredflabbade kanelgrodor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Rara grodor, underbart goda med vaniljsmakande rabarbermarmelad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med marmeladen. Skiva rabarbern tunt och blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Låt koka ca 4 minuter. Tillsätt ev någon matsked vatten. Skumma.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen lösts sig. Tillsätt salt, kanel, socker, smöret i klickar och det mesta av mjölet (spara lite till utbakning). Bearbeta degen kraftigt ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den lätt och ta undan ca ¼ av degen. Dela degen i två delar och kavla ut den tunt till ca 20x20 cm. Bred på smör, socker och kanel. Rulla ihop till en tunn rulle. Skär ca 1 cm stora bitar till ögon.
  4. Kavla ut resterande deg till en ca ½ cm tjock kaka. Ta ut rundlar ca 10 cm. Platta ut dem lite på plåt med bakplåtspapper. Lägg på 1-1½ msk marmelad nederst på rundeln. Pensla kanten med vatten, vik över och tryck till.
  5. Lägg dit små bullar som ögon. Lägg dem gärna mot kanten på en plåt och tryck in en hasselnöt i varje öga. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Pensla med ägg och strö över hackade pistaschmandlar. Grädda mitt i ugnen 8-9 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.