Instruktioner
Tina feuille de brick-arken, men öppna inte paketet eftersom arken torkar väldigt fort. ´
Koka potatisen. Mosa den sedan.
Öppna tonfiskburken och slå av oljan.
Hacka persiljan.
Blanda tonfisk, persilja, salt och peppar.
Brick arken är runda, vik dom så det blir fyrkanter och vik dom sedan till en triangel. (Det brukar finnas en förklaring på förpackningen på hur trekanterna viks. Det viktigaste är att det blir täta paket så att fyllningen stannar kvar.)
Lägg sedan först på den mosade potatisen, därefter tonfisken, (detta kan göras i förväg) knäck sedan över ett ägg längst ner i triangeln . Pensla kanterna på degarken med lite uppvispat ägg om det är svårt att få paketen att hålla ihop.
Hetta upp oljan till 180 grader och fritera paketen tills de är gyllenbruna.
Servera direkt med citron.
Detta är så gott.
Älskar brick, har varit i Tunisien 2 gånger o varje gång äter jag det :)