Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kan vara lite pyssligt med jag lovar att det är värt det. Pressa över citron och bara njut

Ingredienser

Instruktioner

Tina feuille de brick-arken, men öppna inte paketet eftersom arken torkar väldigt fort. ´ Koka potatisen. Mosa den sedan. Öppna tonfiskburken och slå av oljan. Hacka persiljan. Blanda tonfisk, persilja, salt och peppar. Brick arken är runda, vik dom så det blir fyrkanter och vik dom sedan till en triangel. (Det brukar finnas en förklaring på förpackningen på hur trekanterna viks. Det viktigaste är att det blir täta paket så att fyllningen stannar kvar.) Lägg sedan först på den mosade potatisen, därefter tonfisken, (detta kan göras i förväg) knäck sedan över ett ägg längst ner i triangeln . Pensla kanterna på degarken med lite uppvispat ägg om det är svårt att få paketen att hålla ihop. Hetta upp oljan till 180 grader och fritera paketen tills de är gyllenbruna. Servera direkt med citron.

Kommentarer (2)

  • popik 18 februari 2009

    Detta är så gott.

  • cold-eyes 28 augusti 2010

    Älskar brick, har varit i Tunisien 2 gånger o varje gång äter jag det :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.