Detta är en god och annorlunda pastarätt, lasagnerullar fyllda med krämig ricottaost och broccoli.
Instruktioner
- Hetta upp ugnen till 225 grader. Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt broccolibuketterna, lägg på locket och koka cirka 5 minuter tills de börjar mjukna. Tillsätt sedan morötterna och spenaten och låt sjuda en minut. Låt rinna av.
- Låt grönsakerna svalna lätt, rör ner ricottaosten och hälften av parmesanosten och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Dela lasagnen i fyra lika stora, avlånga plattor. Lägg ut lasagneplattorna på arbetsbordet. Portionera upp grönsaksblandningen ovanpå och rulla ihop dem.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills löken är mjuk. Blanda ner passerade tomater och tomatpuré och låt sjuda 5 minuter. Skeda upp en tredjedel av tomatsåsen i en ugnsfast form. Lägg i lasagnerullarna och häll över resten av tomatsåsen.
- Strö över resten av parmesanosten och ugnsbaka 15 minuter. Servera genast med en sallad och extra parmesanost.
Publicerat den
25 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar