Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolilasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en god och annorlunda pastarätt, lasagnerullar fyllda med krämig ricottaost och broccoli.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp ugnen till 225 grader. Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt broccolibuketterna, lägg på locket och koka cirka 5 minuter tills de börjar mjukna. Tillsätt sedan morötterna och spenaten och låt sjuda en minut. Låt rinna av.
  2. Låt grönsakerna svalna lätt, rör ner ricottaosten och hälften av parmesanosten och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Dela lasagnen i fyra lika stora, avlånga plattor. Lägg ut lasagneplattorna på arbetsbordet. Portionera upp grönsaksblandningen ovanpå och rulla ihop dem.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills löken är mjuk. Blanda ner passerade tomater och tomatpuré och låt sjuda 5 minuter. Skeda upp en tredjedel av tomatsåsen i en ugnsfast form. Lägg i lasagnerullarna och häll över resten av tomatsåsen.
  5. Strö över resten av parmesanosten och ugnsbaka 15 minuter. Servera genast med en sallad och extra parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.