Detta recept fick jag av min gulliga ungerska
arbetskamrat. Jag lagade den igårkväll och det
blev fantastiskt gott.
Jag har lagat på tjocka kycklingfiléer, men ursprungs-
receptet ska vara fläskkotletter.
Instruktioner
- Skär filéerna itu så man kan öppna upp dom
som en bok. Salta och peppra insidan.
Bred på senap och lägg i 2 korvskivor, 2 paprika-
ringar och 2 lökringar.
- Vik ihop och fäst ihop sidan med tandpetare eller
köttnål. Salt och peppra båda utsidorna och linda
in dem i bacon.
- Lägg filéerna i en smord ugnsfast form
och förgrädda i 175 grader ca 15 minuter.
Under tiden rör ihop grädden med tomat-
purén.
- Ta sedan ut köttet, Strö över svampen salta och
peppra lite och häll över gräddblandningen.
Grädda 20 minuter till. Ta ut formen strö över
valnötterna och grädda ytterligare 10-20 minuter.
- Jag serverade klyftpotatis till med en god sallad
Men det funkat med ris eller pasta också
( typ papardelle )
Publicerat den
15 februari 2009
Skriv kommentar