Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Budapestfiléer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta recept fick jag av min gulliga ungerska arbetskamrat. Jag lagade den igårkväll och det blev fantastiskt gott. Jag har lagat på tjocka kycklingfiléer, men ursprungs- receptet ska vara fläskkotletter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filéerna itu så man kan öppna upp dom som en bok. Salta och peppra insidan. Bred på senap och lägg i 2 korvskivor, 2 paprika- ringar och 2 lökringar.
  2. Vik ihop och fäst ihop sidan med tandpetare eller köttnål. Salt och peppra båda utsidorna och linda in dem i bacon.
  3. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form och förgrädda i 175 grader ca 15 minuter. Under tiden rör ihop grädden med tomat- purén.
  4. Ta sedan ut köttet, Strö över svampen salta och peppra lite och häll över gräddblandningen. Grädda 20 minuter till. Ta ut formen strö över valnötterna och grädda ytterligare 10-20 minuter.
  5. Jag serverade klyftpotatis till med en god sallad Men det funkat med ris eller pasta också ( typ papardelle )

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.